Tribute to Michael Jackson

Mijn zusje van 17 en Dwele, een soul zanger, hebben mij geinspireerd om wat over Michael Jackson te schrijven.

Ting writes:
Wyclef Jeans tweet “So as I write to you I ask who is your Michael Jackson? are you gonna wait for he or she to die before telling them that they are Great!” inspired me. I could not believe what I was hearing, I had to watch the news twice before I could realize what the news guy was saying. I was shocked because I knew how important he was in the music industry. Michael is gone. I checked everything about him on the internet and it was true. The Elvis of our time isn’t anymore. Read her full blog here.. Vooral de laatste alinea van haar verhaal raakte mij diep.
Dwele’s recreation of MIchael Jackson’s Human Nature

Bij het bekijken van het filmpje dacht ik als eerste: het is geniaal, maar goh, je moet wel geduld hebben om het helemaal te zien. In de laatste scene wordt je verrast en het bracht een lach op mijn gezicht. Ik keek het een 2e keer en al luisterend, barstte ik in huilen uit. Dwele heeft het mooi in elkaar gezet en Michael Jackson was geniaal. Hij heeft miljoenen harten geraakt met zijn muziek en creaties. Inclusief mij. Ik ben met zijn muziek opgegroeid. Mijn zusje en broertje van 17 beginnen na zijn overlijden zijn muziek te ontdekken. Uit respect, uit interesse, ze leren zijn muziek kennen. Prachtig en tegelijkertijd ontroerend.

Jaren geleden liet ik een keer vallen dat wanneer Michael Jackson, Janet Jackson of Madonna komen te overlijden, ik echt groot ben. Echt volwassen. De tranen lopen over mijn wangen wanneer ik denk aan mijn vader, overleden in 2007, mijn opa, overleden in april dit jaar, mijn oma, 11 jaar geleden overleden en het verdriet voel ik nu. Om al het verdriet een plaats te geven, rouw ik nu ook om Michael. Een afsluiting van een periode. Dank jullie wel. Ik ben volwassen, voel me op veel vlakken volwassen, maar ben zeker ook nog het kind die met jullie is opgegroeid. Bedankt voor de momenten die ik nog heb kunnen hebben met mijn vader, de goede zorgen van mijn opa en oma en de muziek van Michael.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s