Coachee Michael: ik was weer verbaasd dat ik het helemaal zelf mocht bepalen…

In de maand juni lees je een aantal coachingverhalen* van Michael in een reeks van 3 blogs. Op deze manier kun je zijn persoonlijke ontwikkeling volgen en een idee krijgen over wat lifecoaching voor iemand kan betekenen. En natuurlijk wat het eventueel voor jou kan betekenen.

In de blogs lees je delen van het complete verhaal. Het complete verhaal van zijn coachingtraject verschijnt, na 4 maanden lidmaatschap, als bijlage in de Orchid of Life nieuwsbrief. Ben je geïnteresseerd in het hele verhaal? Word dan lid van de Orchid of Life Nieuwsbrief. Op de homepage van de Orchid of Life website kun je je opgeven voor deze nieuwsbrief. Wil je ‘m eerder ontvangen, dan kan dat. Vraag het complete verhaal aan via mijn mailadres: orchidoflife@gmail.com.

De nieuwsbrief verschijnt 1x per maand. Als welkomstcadeau ontvang je 2 maanden lang, elke 2 weken, 4 gratis lessen over persoonlijke effectiviteit. De cursus heet ‘Ja-zeggen’ tegen jezelf’.

*De verhalen zijn gepost met zijn toestemming.

Deel 2: Ik was weer verbaasd dat ik het helemaal zelf mocht bepalen
De tweede sessie met Chungmei was wederom een succes. Meteen werd ik verrast door haar eerste vraag: “Wat zijn je verwachtingen van deze tweede sessie?”

Ik antwoordde: “Dat we deels teruggaan naar de vorige keer en dat we dan vervolgens weer een stap verder gaan”. Ze beaamde dit, en vroeg een soortgelijke, maar dan nog iets specifiekere vraag: “Waarmee wil je deze sessie beginnen?”.

Ik was weer verbaasd, verbaasd over dat ik het helemaal zelf mocht bepalen…Ze voegde toe: “Je bent dirigent van je eigen leven, dus ook tijdens dit gesprek. Dan kan je alvast voelen hoe dat is…” Na even nadenken, dacht ik: “Ik denk dat we weer terug moeten gaan naar de emoties die ik vorige keer voelde…” Ook dit leek in goede aard te vallen, en ze vroeg aan mij welke emoties het waren. Ik kon het niet helpen om op een gegeven moment te glimlachen, omdat ik besefte dat Chungmei dit proces reeds gestart was door de laatstgenoemde vraag te stellen.

Ik voelde me niet gelukkig als ik stotter, zei ik. Hierna moest ik huilen. Wat zit hier dan achter? Vroeg Chungmei. Ik zei ‘onzekerheid’, ‘de herinneringen van vroeger’, … Ze knikte, en vroeg door: “Maar deze stotterherinneringen zijn ook ooit begonnen….wat ging hier dan aan vooraf?”

Wordt vervolgd…
Lees ook Deel 1: Dat ik niet gelukkig ben…

Gecoacht door Chungmei Cheng
Life Coach voor Orchid of Life ~ Life Coaching
Heb je behoefte aan een coaching sessie? Ga voor een introductiesessie van 1.5 uur.

Advertenties

2 gedachtes over “Coachee Michael: ik was weer verbaasd dat ik het helemaal zelf mocht bepalen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s