Coachee Michael: een gelukkig leven en vloeiend mijn naam kunnen zeggen

In de maand juni lees je een aantal coachingverhalen* van Michael in een reeks van 3 blogs. Op deze manier kun je zijn persoonlijke ontwikkeling volgen en een idee krijgen over wat lifecoaching voor iemand kan betekenen. En natuurlijk wat het eventueel voor jou kan betekenen.

In de blogs lees je delen van het complete verhaal. Het complete verhaal van zijn coachingtraject verschijnt, na 4 maanden lidmaatschap, als bijlage in de Orchid of Life nieuwsbrief. Ben je geïnteresseerd in het hele verhaal? Word dan lid van de Orchid of Life Nieuwsbrief. Op de homepage van de Orchid of Life website kun je je opgeven voor deze nieuwsbrief. Wil je ‘m eerder ontvangen, dan kan dat. Vraag het complete verhaal aan via mijn mailadres: orchidoflife@gmail.com.

De nieuwsbrief verschijnt 1x per maand. Als welkomstcadeau ontvang je 2 maanden lang, elke 2 weken, 4 gratis lessen over persoonlijke effectiviteit. De cursus heet ‘Ja-zeggen’ tegen jezelf’.

*De verhalen zijn gepost met zijn toestemming.

Deel 3: Een gelukkig leven en vloeiend mijn naam kunnen zeggen
De derde coachingsessie. Ik had er weer zin in, maar was iets moe. Maar goed, ik was klaar voor een derde keer. Meteen zag ik de provocatieve houding van mijn coach, wat voor mij een teken was dat we zouden beginnen.

Ze vroeg: “What’s on your mind?”
Ik antwoordde: “ja, ik denk aan de vorige keer en dat het positieve gevoel zo sterk was achteraf.” Ik ging hiernaar op zoek, maar ze vroeg of dat gevoel er nog steeds was. En wat het eigenlijk was. Ik zei dat eigenlijk alleen dezelfde dag het gevoel zo sterk was. De laatste twee weken was ik eigenlijk weer in mijn oude patroon terug gevallen. Daarna probeerde ik in allerlei bochten mijn gevoel te omschrijven, … ‘vrijheid, zelfvertrouwen….’ maar dit voldeed niet….Chungmei: “ ‘vrijheid’ , ja dat is toch nog een beetje vaag voor me hoor….

Ik nadenken….maar had er enige moeite mee….na een aantal vage omschrijvingen kwam ze met de vraag: “wat wil je ook al weer bereiken?” ik: “een gelukkig leven en vloeiend mijn naam kunnen zeggen. ‘’ Chungmei [nonchalant]: “Michael”. Dat is is je doel, “Michael” zeggen. Zeg maar dan. Dus ik ‘Michael’. Wat vloeiend ging, en daarna nog 3 x, daarna 10x uitbundig. ….ok, zo nou je doel is bereikt, op naar je volgende…

En daar zaten we dan. Mijn eigen naam vloeiend gezegd. Ik heb mijn doel bereikt. En nu?

Lees ook de voorgaande delen:
Deel 1: Dat ik niet gelukkig ben…
Deel 2: Ik was weer verbaasd dat ik het helemaal zelf mocht bepalen…

Gecoacht door Chungmei Cheng
Life Coach voor Orchid of Life ~ Life Coaching 
Ben je benieuwd naar wat een coaching sessie jou op kan leveren? Ga voor een introductiesessie van 1.5 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s