Coachee: Langzaam begint het tot me door te dringen dat ik motivatie mis…

tea

Waar ik een jaar geleden een uiterst bezig bijtje was, met altijd erg veel omhanden, zit ik nu veelal thuis. Al geruime tijd lukt het me niet om een vaste betrekking te vinden. Soms voel ik me verdwaald, maar een TomTom gaat hier niet bij helpen. Ik heb heel goed door dat ik in een neerwaartse spiraal zit en het lukt me niet om hieruit te stappen.

Chungmei en ik gaan rustig zitten met een goed kop thee. Maar als we eenmaal bezig zijn komt het gesprek snel op volle gang. Kort bespreek ik wat volgens mij het probleem is en hierna bevraagd ze me over mijn kennis en talenten. Dit is erg moeilijk voor me, alsof ik geen talenten en kennis bezit.

Er wordt goed doorgevraagd waardoor ik diep moet graven om antwoorden te zoeken. Met een hoop getrek van de coach komt er toch een aardig rijtje. Maar dit is niet waar het mis gaat bij mij. Ik heb namelijk geen werk en ik vertel hoe ik hier mee omga. Dan volgt een sterk staaltje provocatief coaching “Eigenlijk is dit toch een fijne situatie die je hebt gecreëerd?” en ze komt met oplossingen die de plank totaal mis slaan. Maar hierdoor krijg ik wel steeds beter het idee wat de plank is.

Langzaam begint het tot me door te dringen dat ik motivatie mis om te doen wat nodig is. En ze roept “Schrijf dat op!”.

Ze blijft vragen stellen in een provocatieve toon. Al snel ben ik verward en roep impulsief wat antwoorden naar haar. Wanneer de storm weer is gaan liggen blijkt dat ik financieel onafhankelijk wil zijn, me professioneel wil ontwikkelen en graag productief ben. Uhhh… Motivatie!

Ik heb het gevoel dat mijn problemen me niet meer ontastbaar overschaduwen, maar dat het issues zijn waar ik aan kan werken. Ik heb weer zin om te ondernemen. Mijn motivatie is duidelijk gegroeid en ik hoop dat ik het vast kan houden. Zou ik dan toch een TomTom gevonden hebben…

Ben je benieuwd naar wat een coaching sessie jou op kan leveren? Ga voor een introductiesessie! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s