Coachee: een onderwerp waar ik het niet graag over heb…

tea

Voor het derde gesprek met mijn coach had ik een goed gevoel. Ik had mijn huiswerk gedaan en niet onverdienstelijk. Ik had bepaald dat ik graag door zou willen in het ondernemen en ik had, binnen een week, drie opties. Ik kon het bedrijfje van mijn moeder gaan managen. Ze loopt al tegen haar pensioen aan en ze wil zich niet meer bezig houden met administratieve taken, maar met de uitvoering. Kennissen zetten een nieuw project op.  Het is een leuk idee, maar er is veel werk en hier zouden ze hulp bij kunnen gebruiken. Het is precies mijn straatje en het zijn leuke mensen. Mijn laatste optie is het starten van een eigen project. Klein en overzichtelijk beginnen, maar iets dat helemaal van mij is. Alle opties hebben verdere verkenning nodig voor ik daadwerkelijk een keuze kan maken. Maar het zit op de rails, en dat al na drie sessies!

“Waar wil je het verder over hebben?” vraagt Chungmei. Het is niet nodig om nog verder in te gaan op het werk, maar er is nog veel tijd over. Er komen wat koetjes en kalfjes langs, wat erg gezellig is, maar ik kan haar nuttiger gebruiken. Er is een onderwerp waar ik mee zit en dat is mijn zus. Vorige zomer is bij mijn zus een uitgezaaide fase van kanker geconstateerd. Ze heeft ruim vier maanden geleden de laatste chemo uit een kuur van acht gehad. Toch ligt ze nog steeds in het ziekenhuis. Haar lichaam is kapot, maar de artsen kunnen niet bepalen wat er precies mis is.

We beginnen te praten over mijn zus en hoe ik hierin sta. Het is zeer frustrerend om zo lang niet te weten wat er aan de hand is. Dit brengt veel stress met zich mee voor mijn familie en mij, maar nog meer voor mijn zus. Ze is al sinds augustus aan het vechten en laatste de tijd wordt het moeilijker om positief te blijven. Het doet me erg veel pijn om haar zo te zien, “en ik kan het niet aan om nog een zus te verliezen” hoor ik mezelf zeggen. Een onderwerp waar ik het niet graag over heb, omdat het nog veel pijn kan doen. Een kleine tien jaar geleden heeft mijn andere zus zelfmoord gepleegd. Dit is het vreselijkste wat ik ooit heb meegemaakt. Ondanks de verstreken tijd kan ik er nog erg emotioneel van worden. Door de situatie nu is de oude pijn weer goed voelbaar. Ik besluit dat dit de richting is voor een volgende sessie. Het blijft een beladen onderwerp, maar daarom goed om over te hebben.

Heb je ook behoefte aan een gesprek? Ga voor een introductiesessie! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s