HSK: een goede voorbereiding is het halve werk

olifanten

Vanochtend hebben we Amé naar school gebracht. Dit wilden we met zijn tweeën doen, omdat ze vandaag voor het eerst op een schoolreis gaat. Alle kinderen krijgen een armbandje om. Amé heeft er ontzettend veel zin in. Ze is aardig uitgerust. Gelukkig maar.

Dat ze nog aardig uitgerust mee kan gaan op deze trip, is omdat ik dinsdagavond erachter kwam dat ze al een tijd gespannen is voor deze schoolreis. Overdag vroeg ze aan me of ik mee zou gaan. Toen had ik nog niet door. Ik gaf aan van niet en ging over op het vertellen van de praktische informatie van de juf die ik via e-mail had ontvangen. Daarna ging ze gestresst op zoek naar de brief die ze mee had gekregen. Wij konden hem niet vinden. Arnold had hem gelezen en ergens neergelegd. Het was voor het eerst dat ik Amé rond zag lopen met een energie van stress over zich heen.

‘s Avonds tijdens het doen van yoga schoot het me te binnen. Haar gespannenheid was te verklaren; ze was gespannen voor de schoolreis. Arnold en ik hadden het niet door. Arnold zei dinsdagochtend wel nog tegen mij dat hij zag dat ze moe was en dat ze op tijd naar bed moest gaan. Maar Amé kon wederom moeilijk in slaap vallen. Deze routine had ze al anderhalve week lang en wij waren er niet bewust mee bezig. Tot aan dinsdagavond. Arnold was ook heel erg blij te horen dat haar gedrag was verklaard.

De volgende ochtend hebben we tijdens het ontbijt samen met haar gesproken en ik zag dat er een lading van haar schouders viel. Wat ik tegen haar zei: Je mag zeggen dat je wilt dat papa of mama meegaat naar Diergaarde Blijdorp. Je mag zeggen dat je het spannend vindt, want daarmee geef je jouw gevoel de ruimte. Wil je nog steeds gaan? Het antwoord was een volmondig “ja”. Afgelopen weekend was ze al bezig met wat ze aan wilde doen op deze mooie dag. Na een tip van de juf hebben we gisteravond haar kleren klaargelegd. Het moesten niet al te mooie kleren zijn, omdat ze veel zouden gaan spelen. Het werd een vrolijk gebloemde broek (normaal draagt ze altijd rokken of jurken) met een rose t’shirt waar een flamenco op staat en een vestje die ze uit kan doen wanneer het vanmiddag warmer wordt.

In de berichtgeving werd aangegeven dat de kinderen een klein zakje snoep mee mogen nemen. Niet teveel, want daar krijg je alleen maar dorst van. Gisteren heb ik in de Ekoplaza verantwoord lekkers gehaald, zodat Amé gewoon mee kan doen met de andere kinderen. Haha, vanochtend gaf ze een kus op de paarse lolly van maisstroop. Verder een zakje met een speltkoek met gember en walnoot, pinda’s, twee mandarijne, twee speltbroodjes met biologisch pindakaas, meergranen cracker met aardbeienjam, aardbeien soya drankje en een fles water. Zij kan er tegenaan. En ik ben heel erg benieuwd naar haar ervaringen.

gorilla primaat man Bokito gorilla buitenverblijf

Advertenties

Een gedachte over “HSK: een goede voorbereiding is het halve werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s