Life Coaching: het is jouw leven

smiling

Ze vond het heel moeilijk om zich voor te stellen dat ze het verjaardagsfeestje van een “vriendin” zou afzeggen. Ze ervoer lichamelijke signalen op het moment dat ze dacht aan het afzeggen van het feestje. Ze bedacht een tussenweg: nu al weten dat ze niet zal gaan, maar op het allerlaatste moment afzeggen. Dit is op een bepaalde manier natuurlijk gehonoreerd. Als je je niet lekker voelt, blijf je thuis.

Ze voelde een steek in haar buik en ze voelde iets in haar bovenlichaam trekken. De gedachte die door haar heen ging was “dat kan niet”. Ze voelt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Als kind moest ze van alles en niks mocht. Ze zei zelfs “Zo ben ik opgevoed”. Ze slikte het laatste woord snel in, maar ik had het opgevangen. Ik gaf het aan haar terug. Zo opgevoed? Je was toch niet zo van je opvoeding te spreken? Ze voelde ‘m direct. Ja, ze wilde ervoor vluchten, maar dat kon niet meer. Wanneer het gaat om jouw emotionele ontwikkeling kun je niet met twee maten meten. Het was de angst die de strijd aanging met het idee dat ze het verjaardagsfeestje zou afzeggen.

De angst om afgewezen te worden. De angst om afgekeurd te worden. Ik ben wel benieuwd naar deze angst. Tijdens de volgende sessie zal ik haar erover laten praten.

Ze hoorde ook de stem van haar moeder na echoën “Straks raak je iedereen kwijt”. Dit in verband met het bewust loslaten van negatieve relaties. Ze zoekt negatieve relaties en situaties op, omdat ze het positieve simpelweg niet kent. Haar lichaam kwam in opstand toen ze dacht aan het afzeggen van het feestje, ze heeft er inderdaad geen zin in. Haar lichaam begon pijn te doen. Hoe kan het dat “pijn” opkomt wanneer je voor jezelf kiest? Kiezen voor jezelf staat bij haar nog gelijk aan het opkomen van pijn. Het verdriet en de woede omtrent het nooit mogen ZIJN van wie ze werkelijk is, komt op zulke momenten naar boven. Mooi. Huiswerk wordt dan om een grote emotionele schoonmaak te houden.

Kies voor jezelf op alle gebieden in je leven. Het is jouw leven.

Zijn er zaken waar jij tegenaan loopt in het leven? Ga voor een introductiesessie en ervaar wat life coaching jou kan opleveren. Klik hier voor meer informatie! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s