Een sticker die geen deuren opent

love 1


“Ik sta op een kruispunt en weet niet welke weg te gaan. Al jaren ben ik aan het overleven en ik wil zo graag weer leven, al weet ik eigenlijk niet hoe dat voelt. Ik ben 46 jaar en weet sinds paar maanden dat ik hooggevoelig ben. Veel puzzelstukjes vallen op hun plek, maar die vreugde neemt niet al het verdriet weg dat ik al vanaf kind af aan heb gevoeld. Verdriet dat ik als kind maar heb weggestopt, want alleen wanneer ik rustig was en geen verdriet toonde, dan werd ik gezien door mijn familie. Maar natuurlijk hield ik dat niet vol en was regelmatig depressief/overspannen en uiteindelijk kreeg ik sticker borderline opgeplakt; een sticker die geen deuren opent!

Iets in mij zei dat ik dat niet had, maar ik kon de vinger er niet goed opleggen en accepteerde dus maar en vanaf dat moment, ik was 27, ben ik allerlei therapieën gaan volgen, gericht op borderline. Bijna 4 jaar geleden daarmee gestopt; het was zoals het was en ik moest er maar mee leren leven. Of liever gezegd; OVERleven. Vorig jaar zomer kon ik echt niet meer en heb hulp gevraagd aan de voormalig therapeut van mijn zoon en hem gevraagd of hij voor eens en voor altijd kon uitzoeken waar ik nu eigenlijk “last”van heb. En ja hoor, ik heb dus geen borderline! Heb wel ADD en naar aanleiding van mijn verhalen zou ik ook wel eens hooggevoelig kunnen zijn.

Een en ander opgezocht op internet en verschillende testen gedaan en ik sloeg met vlag en wimpel voor die testen. Niet te geloven! Ik mag weer voelen, ik mag weer vertrouwen op wat ik voel, maar wat is het moeilijk om het juiste pad op te gaan. Zo weinig vertrouwen nog in hulpverleners. Dus ik blijf nog even stilstaan op dat kruispunt en hoop dat mijn gevoel me daar zal brengen waar ik mag zijn wie ik ben en waar ik terug naar de oorsprong zal gaan en zal leren en ervaren hoe het is om te LEVEN!”

~ Anoniem, ingestuurd in het kader van de coachingactiviteiten van Orchid of Life

Wil je jouw gevoelsleven onder de loep nemen? Wil je emotioneel groeien? Ga voor een introductiesessie, klik hier voor meer informatie en het maken van een afspraak. 

Advertenties

Een gedachte over “Een sticker die geen deuren opent

  1. rosita zegt:

    Ik kreeg ook paar jaar geleden te horen van hulpverleners dat ik bordeline had, tenminste dat dachten hun en ik zelf wist dat het niet zo was. kon ervoor in therapie,heb gelukkig naar mijn gevoel geluisterd en heb het NIET gedaan,nu ik zoveel over hsp lees,kan ik mij er meer in vinden. Blij dat ik onbewust mijn gevoel heb gevolgd. En dankbaar dat ik nu weet,waarom ik zoveel voel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s