Life Coaching: intuïtief coachen met helende handen

IMG_3488

Ontdekkingsreis van mijn helende handen

In 2004 volgde ik samen met mijn nichtje een reiki cursus tot Reiki master. Toendertijd zat ik meer in de boeken om mijn studie communicatie af te ronden en schreef ik een marketingcommunicatie strategie voor de lancering van een counselling opleiding. Zijdelings was ik via het geven van Body Balance op een sportschool al in contact gekomen met het voelen van energie tussen mijn handen. Ondertussen kreeg ik van mijn nichtje en tante verhalen te horen over een cursus intuïtieve ontwikkeling die zij volgden. Van het een kwam het ander en zo begon ik aan het reiki avontuur. Het geven en ontvangen van reiki vind ik heel fijn. Alleen was het voor mij de tijd nog niet om er actief wat mee te doen. Ook het geven van reiki aan mezelf liet ik na het volgen van de cursus achterwege.

Ik was nog veel met mezelf bezig op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik wilde heel veel leren; kennis opnemen en coachingtechnieken toepassen. Ik was me met vlagen wel bewust van de energie die ik met mijn handen kon voelen. Ik herinner me een avond bij familie en dat ik aan een sceptische neef vertelde over de energie die ik tussen mijn handen kan voelen. We deden een test: ik hield mijn handpalmen op twintig centimeter afstand van elkaar en ik zou het voelen wanneer hij zijn hand ertussen zou plaatsen. Zelfs nadat we het een paar keer hadden getest geloofde hij het niet. Dit was één van de ervaringen die ik nodig had om zekerder in mijn schoenen te staan wat betreft mijn fijngevoeligheid.

Vele jaren gingen voorbij; boordevol emotionele ontwikkeling. Tot dat ik in 2011 open stond voor het geven van healing. Hieronder lees je een verslag van één van de healing sessies die ik aan mijn partner heb gegeven. 

Voordat ik healing begin te geven, neem ik een moment om de energie tussen mijn handen te voelen. Ik hou mijn handpalmen tegenover elkaar en voel de energie als lichte tintelingen tussen mijn handen vibreren. Zodra ik het goed voelde, plaatste ik mijn handen boven zijn voorhoofd. Ik zat op een krukje achter zijn hoofd en mijn handen bevonden zich zo’n 10 tot 15 cm boven zijn voorhoofd. Terwijl ik mijn handen boven zijn voorhoofd hield, begon ik mijn liefde en dankbaarheid te uiten richting het hogere bewustzijn.

Vrijwel direct bevond ik mij tussen een weid uitgestrekt wolkendek en Arnold in. Ik voelde me als een schakel van liefde die hem steun kon bieden door de pure en zuivere liefde van het hogere bewustzijn door te spelen naar waar hij het nodig had. Ik uitte mijn liefde en dankbaarheid voor de aanwezigheid van het hogere bewustzijn. Dat we de steun hard nodig hebben. Dat we ons bevinden in een zware periode waarvoor we onze dank betuigen, want we weten dat we hierdoor heen moeten, zodat we uiteindelijk heel veel mensen kunnen helpen.

Ik riep onze voorouders op. Ik riep iedereen op die ik bij naam kende. En ze waren er. Ik voelde me door hun aanwezigheid gesteund. Ik voelde de warmte van zijn voorhoofd. Ik maakte verbinding en opeens dacht ik ‘Laat ik eens naar de oorzaak van de hoofdpijn gaan’. De hoofdpijn is natuurlijk een symptoom van alles wat verstoord en vast zit. Ik pakte mijn krukje, ging er goed voor zitten en plaatste mijn rechterhand boven zijn keel en mijn linkerhand boven zijn buik. Ik begon weer mijn liefde en dankbaarheid te prevelen en opeens voelde ik een verschil in kou en warmte. Boven de keel was het warm en boven de buik was het koud. Ik checkte het nog even door mijn hand voor zijn neusgat te houden, maar het was niet de warmte van zijn ademhaling. Die voelde ik overigens niet zo goed. Het was de warmte van zijn aura.

Op gevoel bracht ik mijn rechterhand bij mijn linkerhand en terwijl ik beide handen boven de buik hield, bevond ik me weer tussen het weid uitgestrekte wolkendek en Arnold in. Deze keer voelde ik steun van onze voorouders waarbij ze hun armen vooruit gestrekt hielden zoals ik met mijn eigen armen deed. Ik voelde me heel gefocust en wist dat we het goede aan het doen waren. Een ogenblik later doemde aan de rechterkant van de voorouders capoeiristas op met hun berimbaus. In mezelf moest ik even grinniken. Ja, natuurlijk, jullie hebben een link met Arnold. Bedankt voor jullie komst. Hij gaat inderdaad zijn pure ziel laten spreken via capoeira. Ook overleden politicus en andere mensen waren er opeens bij. Terwijl ze erbij kwamen of vlak daarna voelde ik de kou heel sterk. Heel sterk. Ik liet via mijn handen de universele liefde bij de kou komen en visualiseerde dat de kou eruit ging als een dikke straal van koude energie. Deze koude energie werd opgenomen door het wolkendek in een zee van licht, warmte en pure liefde.

Vervolgens wilde ik mijn handen wegtrekken, maar in plaats daarvan ontstond er een woordenwisseling met de koude energie. ‘Blijf bij me’, werd er tegen mij gezegd, ‘het is hier zo koud’. Ik zei: ‘Het komt goed, je krijgt het wel weer warm. Je zult de trilling van je pure ziel hervinden. Ik blijf nog even.’ Mijn woorden werden ontvangen en pas toen ik voelde dat het goed was om weg te gaan, ging ik weg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s