Rebirthing: loslaten van onderdrukte negatieve gedachten

In mijn eigen zoektocht naar heling kwam rebirthing in 2015 op mijn pad. Sindsdien heb ik ongeveer 50 rebirthing sessies ondergaan en tientallen rebirthing sessies gegeven. Het is prachtig om zelf de diepe heling van rebirthing te ervaren. Misschien nog mooier vind ik het om iemand te begeleiden naar deze vrijheid. In mei 2016 ging ik naar Guaramiranga, Brazilië om de 9-daagse rebirthing opleiding en spirituele purificatie cursus te volgen met Leonard Orr. Daarna wist ik het zeker: ik ga mensen blij, gezond en gelukkig maken met rebirthing.

Wat is rebirthing?

Rebirthing staat vooral bekend als de verbonden ademhaling zoals baby’s ademen. Ademhalen zonder een pauze. Hierdoor komt de Kundalini-energie opgang, die blokkades door opgehoopte spanningen, pijn en trauma kan bevrijden. Naast de verbonden ademhaling, vallen ook coaching en energie management onder rebirthing. Hoewel deze laatste twee niet standaard worden gebruikt in de rebirthing wereld, zijn ze essentieel voor de uiteindelijke heling.

Waarom rebirthing?

Het werkt. Rebirthing heeft al meer dan tien miljoen mensen geheeld en de reden is simpel: het werkt. Rebirthing heeft als doel mensen helen voor een gezond en gelukkig leven. Loslaten van onderdrukte negatieve gedachten, emoties en trauma’s. Deze zitten gemarkeerd in onze cellen, in ons onderbewuste. We hebben onwaarheden over onszelf en het leven aangeleerd als waarheid. Als kind had dit zelfverdedigingsmechanisme een functie, maar nu als volwassene blokkeert het ons. Gedachten als ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik kan het niet’, ‘ik mag niet voelen’, maar ook andere negatieve gedachten zoals ‘ik moet hard werken’ zorgen voor blokkades op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Rebirthing als totaal pakket, inclusief coaching en energie management kunnen deze blokkades opheffen.

De rebirthing sessie

De totale sessie duurt meestal twee tot drie uur. Soms ook langer, sessies van 4-6 uur komen ook voor. Dit is afhankelijk van wat jij nodig hebt voor jouw helingsproces. Als rebirther creëer ik een veilige omgeving, zodat je al bij binnenkomst kan ontspannen. Tijdens de eerste 10-15 minuten vertel je waar je mee zit. Dit kan langer of korter duren. Afhankelijk van wat er nodig is.

Daarna mag je gaan liggen en begeleid ik je naar een ontspannen staat van zijn. Eventuele gedachten of gevoelens kan je delen. Pas bij volledige ontspanning beginnen we met de verbonden ademhaling. De meeste mensen ervaren blokkades van de geest: niet meer verder willen en in slaap vallen zijn de meest voorkomende. Dit betekent dat je op een energetische blokkade of de ‘urgency barrier’ terecht bent gekomen. Om deze op te heffen dien je door te ademen, of de aanwezige emoties te uiten. Wat wil je liever: in slaap vallen of levensenergie inademen? Ik zal diverse technieken toepassen om te zorgen dat je blijft ademen.

Er komt een moment dat de Kundalini-energie je ademhaling over neemt. Op dat moment ben ik getuige van een prachtig moment. Alles wat er in deze tijd gebeurd betekent diepe heling voor jou. Dit proces duurt meestal een uur tot twee uur. Toch komen langere sessies ook voor. De Kundalini bepaald dit; niet ik. Het is de helende energie die exact weet wat, waar en hoeveel geheeld moet worden. Ik ben er slechts voor om dit te begeleiden. De energie en jijzelf zijn de echte helers! Dat vind ik het mooie aan rebirthing: het ontstaat door je te verbinden met een Intelligentere Energie en de heling ontstaat. 

Als ik merk dat de Energie zijn werk gedaan heeft zal ik door vragen te stellen controleren in welke staat je je verkeerd. Voel je je ontspannen? Heb je nog bepaalde pijntjes of gevoelens ergens in je lichaam? Aan de hand van deze vragen en andere observaties begeleid ik je naar een volledig ontspannen staat. Na afloop hoor ik graag van je hoe je de sessie hebt ervaren.

Arnold Baldé
Coach & Rebirther

Voor meer info zie: Health & Heart Lifestyle

6 gedachten over “Rebirthing: loslaten van onderdrukte negatieve gedachten”

  1. Hallo Arnold,

    Het raakt me heel erg hoe je het proces hebt omschreven. Het voelt van binnen voor mij, alsof dit DE oplossing zou kunnen zijn voor mijn blokkades. Heel apart gevoel. Ik neem binnenkort contact met je op.
    Duidelijk en mooi omschreven!

    Warme groet,

    Miranda

Plaats een reactie