Life Coaching: bang om te huilen

Ik ben alweer een maand aan het werk. Zoals je vast voorbij hebt zien komen, is Arnold aan de slag gegaan als rebirther. Wow! Wat een immense verandering: we zijn nu officieel een rebirthing stel. Deze verandering bracht meerdere veranderingen met zich mee, maar het werk blijft hetzelfde: inzichtgevend, intens en altijd voor beide partijen enorm leerzaam.

Het geeft me veel voldoening om van dichtbij te mogen aanschouwen hoe opgelucht mensen zich voelen na een huil- en krijsbui. Pasgeleden kreeg ik van een dame terug dat ze na de rebirthing sessie elke dag heeft gehuild. Ik feliciteerde haar. Het was haar gelukt. Ik was blij (van binnen laaiend en schreeuwend van de daken enthousiast) te horen dat ze kon huilen. Thuis kunnen huilen was namelijk één van haar persoonlijke doelstellingen. Ze vertelde het zo mooi: ‘Tot het moment dat ik in mijn eentje kon huilen legde ik telkens weer een stukje van mijn verdriet bij een ander. Hetzij bij mijn huisarts, een voetreflexoloog, een haptonoom, een fysiotherapeut of bij jou.

De afgelopen week voelde het anders, ik kon mijn verdriet onder ogen komen, ik kon het aan’.

Kun je je voorstellen dat je rondloopt met een verdriet zo groot, diepgaand en ondraaglijk dat je er bang van wordt? Dat het verdriet een monster is geworden met afschuwelijk onmeetbare afmetingen? Het is een verdriet dat laag voor laag is opgebouwd uit woede dat jarenlang onderdrukt is geweest. Onderdrukt door medicatie, door hard werken (hard zijn voor jezelf) en doordat je vond dat je door moest gaan met leven. Praktisch gezien zorgt de angst ervoor dat je thuis niet durft te huilen, omdat je niet weet of je de intensiteit van het verdriet in je eentje aankan. Ook ben je bang dat de buren je zullen horen. Hoe bevrijdend is het wanneer je voelt dat je wel thuis kan huilen? Dat de buren je zouden kunnen horen is dan slechts een minimale belemmering. In haar woorden: ‘Ik hoef al die stukjes niet meer bij een ander te leggen, ik ben blij dat ik het zelf kan’.

Over medicatie gesproken; het is haar gelukt om na 15 jaar slikken van anti-depressiva en kalmeringsmiddelen te stoppen. Dit heeft ze gedaan in overleg met haar huisarts, aan mij meldde ze het slechts. Ze liep al langer rond met deze plannen. Door de eerste sessie, ergens in het najaar van 2015, begreep ze dat het mogelijk was om angsten te doorvoelen. In haar situatie ging het om angst voor het ondergaan van paniekaanvallen en hyperventilatie. Ik liet haar door middel van een oefening voelen dat er verdriet in de kern van angst was. Ze schokschouderde, ze huilde. Zodra ze haar tranen kan laten gaan, zal de angst wegebben. Doordat ze een stukje van haar angst had doorvoeld, geloofde ze me. Met dit inzicht stapte ze het dagelijks leven weer in en was ze in staat om tijdens elke rebirthing sessie heel veel los te laten.

Hieronder lees je haar testimonial.

Vanaf het 1e moment dat ik Chungmei ontmoette voelde het goed. Na de 1e sessie stapte ik de auto in en was ik euforisch. Eindelijk na 45 jaar iemand die mij begrijpt en die mijn gevoel en denkwijze als hooggevoelige herkend. De sessie die ik bij Chungmei heb gehad hebben mij erg geholpen met het verwerken van weggestopt verdriet en onverwerkte gebeurtenissen.

De rebirthing sessies waren intensief en tegelijkertijd heel verlichtend. Je doorvoelt het oud zeer en raakt ervan verlost.

Dit luchtte mij erg op en voelde mij telkens een beetje herboren. Hoe Chungmei deze sessies begeleid is heel bijzonder en mooi. Bij mij heeft het veel in gang gezet. Ik kan beter naar mijn gevoel luisteren, voelen en er ook bij blijven. Mijzelf accepteren en mijzelf zijn. De sessies bij Chungmei zijn een groot cadeau voor mijzelf.

Wil je ook op weg naar een leven met meer energie, levenslust en liefde? Ga voor een introductiesessie! 

Advertenties

4 gedachtes over “Life Coaching: bang om te huilen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s