Life Coaching: intuïtief coachen, voelen wat er nodig is

Er zijn van die dagen dat ik vanuit mijn bed zo de praktijkruimte inrol. Dan heb ik een pittige borstvoedingsnacht achter de rug (mijn zoon is negen maanden) en begin aan het coachen met slechts een groot glas water met het sap van een hele citroen. Wat prima is. Van mijn man kreeg ik te horen dat ik langer vastte (wat goed is voor mijn lijf) en de coachee riep verrukt uit dat ze kon ontspannen, omdat haar coach ook weleens een rommelige ochtend heeft.

Maar goed, alle lolligheid op een stokje, zelfs op een rommelige ochtend ben ik scherp en wist de coachee mee te nemen in woelige wateren, een pijnlijke innerlijke wereld. Zo beginnen mijn dagen: boordevol emoties. En hoe doe ik dat? Hoe laat ik de emoties langs mij heen glijden? Zoals je het wel kent van hooggevoelige personen, we houden rekening met de ander. Zo begeleid ik mensen die zelfs rekening houden met mij, terwijl zij mij in hebben geschakeld om heftige emoties te doorvoelen.

Dat vind ik lief en zeer attent, maar dat hoeft niet. Je hoeft je geen zorgen om mij te maken. Ik word niet misselijk van heftige emoties. Wanneer woede, verdriet, angst en haat de revue passeren, juich ik van binnen. Ik ben blij dat het gelukt is, dat de persoon bij de emotie is gearriveerd en erdoorheen gaat. Als ik aan het begeleiden ben, ben ik een kanaal. Dit kanaal gaat open wanneer ik tegenover iemand zit. Ik ben er helemaal voor diegene, elke non-verbale reactie die loodrecht op de gedeelde woorden staat, zie ik. Ik hoor, zie en voel waar het stokt en waar het gesprek naartoe dient te gaan om te voelen wat pijn doet. Ik ben er niet, omdat ik aan het werk ben als een kanaal en ik ben er wel, omdat ik af en toe een traan laat. Dan wordt ik geraakt door een verhaal van een coachee of door het delen van mijn waarheid, mijn leven.

Rebirthing: woorden die leiden naar het uiten van emoties
Ik heb altijd intuïtief gecoacht: zeggen en doen wat nodig is gebaseerd op wat ik binnen krijg via mijn zintuigen in plaats van interventies doen op basis van wat ik denk dat goed is om vervolgens mijn plan te trekken. Het intuïtieve coachen heb ik de laatste tijd, tussen het nieuwe schooljaar en de herfstvakantie in, verder ontwikkeld in relatie tot het begeleiding van rebirthing sessies. Het ging vanzelf. Ik was al thuis in het begeleiden van NLP oefeningen en van begeleide meditatie. Na een aantal rebirthing sessies realiseerde ik me dat ik me eigen heb gemaakt om de rebirthing sessies efficiënt te laten verlopen door middel van het inzetten van de juiste woorden. Woorden die ik gebruik tijdens de begeleiding zijn gebaseerd op waar de persoon zich bevindt in zijn emotionele ontwikkelingsproces. Deze krijg ik mee door het gesprek dat plaatsvindt alvorens de persoon gaat liggen voor de ademhalingssessie.

Hieronder lees je een voorbeeld van hoe de begeleiding kan zijn:

Met het doen van de verbonden ademhaling laat je aan jezelf zien dat je wilt leven. Leven vanuit je hart en ziel. Met het doen van de verbonden ademhaling geef je jezelf een boost aan levensenergie, aan positieve energie en zuurstof. Al je lichaamscellen hunkeren naar deze positieve energie. Je creëert met de verbonden ademhaling ruimte in je lichaam, de energetische blokkades mogen er helemaal zijn. Hierdoor voel je de lichamelijke uitingen van je lijf; de intense kou, de pijn en de spanningen. Laat die spanningen omhoog komen. Voel het vertrouwen dat het goed komt. En voel het vertrouwen dat jij dit immense verdriet naar buiten kan laten bewegen. Jij bent het kanaal waardoor het verdriet, boosheid en de teleurstelling jouw systeem kan verlaten. Het gevolg is dat jouw cellen verschoond worden van negatieve energie en plaats maken voor positieve energie. Adem toe naar het verdriet en de boosheid van het tegengehouden worden. Laat het verdriet er volledig zijn. 

Wil je ervaren wat een coaching/ rebirthing sessie jou kan opleveren? Lees meer over de introductiesessie, mail mij (Chungmei) op orchidoflife@gmail.com met jouw coachingvraag en telefoonnummer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s