Rebirthing: magisch om te voelen wat het lijf vertelt

Vandaag ervoer een dame voor het eerst wat de verbonden ademhaling naar boven brengt. De tintelingen begonnen in haar nek en achter haar oren. Daarna voelde ze het op haar gezicht, borst en handen. Ze was in staat om zich een aantal keren over te geven aan het verdriet dat gelijk staat aan de spanningen en stress die ze in haar lijf voelt. De vraag “waarom” ging een aantal keren door haar heen? Waarom voelde ze zoveel spanningen? Ze vond het magisch om te voelen dat haar lijf deze fysieke uitingen aan haar liet zien, liet voelen.

Het antwoord wist ze wel, maar de spanningen hielden haar gevangen in haar hoofd. Ik begeleidde haar naar het uiten van het verdriet. Via tranen kunnen de spanningen het lijf verlaten. Waar ze doorheen ging is angst. Angst voor het onbekende. Ook boosheid en verdriet. Na een jaar mijn werk te hebben gevolgd via de facebookpagina hooggevoeligheid en intuïtie kwam ze bij mij terecht voor begeleiding. Na een arbeidsconflict stroomde het bij haar over en trok ze aan de bel. Er moest wat gebeuren.

Via de updates die ik plaats over hooggevoeligheid en hoe ik te werk ga, ervoer ze veel herkenning. Met opzet sloeg ze de updates over rebirthing over, daar was ze nog niet aan toe. Ze was ook bang dat eventuele voorkennis haar zou kunnen blokkeren voor het ervaren van de effecten van rebirthing. Ze is altijd bedacht op wat er kan gebeuren. Ze denkt tien stappen vooruit, maar kan gelukkig nog wel flexibel zijn wanneer een andere weg of optie zich aandient.

Dat we vandaag, tijdens onze tweede sessie, van coaching op gespreksniveau overgingen op rebirthing was niet gepland. Dat druiste volledig tegen haar vertrouwde plan-gedrag in, maar ze stond er volledig voor open. Terwijl ze aan het praten was, zag ik aan haar dat de emoties hoog op haar borst lagen. Ze zocht naar woorden, naar duidelijkheid. Van alle ochtend-ouderschaps-hectiek stuiterde ze zowat de praktijkruimte in. Ze had overduidelijk rust nodig.

Tijdens de rebirthingsessie merkte ik hoe haar vertrouwen en motivatie groeide met elke fysieke uiting van haar lichaam. Ze was benieuwd, vond het spannend en verwonderde zich over alles wat ze voelde. Na afloop stuiterde ze weer, maar dit keer van enthousiasme: ‘Wat bijzonder. Ik dacht dat ik veel van ademhalingstechnieken afwist, maar wist niet dat er een ademhalingstechniek bestond die dit met mij teweeg kon brengen. Dit is gaaf, dit ga thuis oefenen.’

Wil je meer lezen over wat rebirthing inhoudt én wat het jou kan opleveren? Klik op deze link en lees verder…

Advertenties

5 gedachtes over “Rebirthing: magisch om te voelen wat het lijf vertelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s