Soms heb je een klein monstertje nodig die de boel opschudt

In deze blog lees je over de sensitieve Martine Bergevoet en haar werk als beeldverhaal-verteller, illustrator en creatief adviseur.

1. Wat houdt jouw huidige werk in dienstverband in?

Als interim (project)manager/adviseur ben ik werkzaam binnen de rijksoverheid. In de komende jaren werk ik op verschillende plekken binnen en/of buiten de Haagse kern.

Waarin enerzijds de opdrachtgever een kritisch, analytisch en hoogopgeleide breed georiënteerde generalist krijgt die snel tot de kern komt.

Anderzijds staat vanuit mijn werkgever de persoonlijke ontwikkeling met focus op leiderschap voorop. Er wordt verwacht dat je kritisch reflecteert op je handelingen, gedachten en manier van (samen)werken. Werk en privé zijn zaken die met elkaar verweven zijn en niet los kan worden gezien van elkaar.

Daarnaast ben ik sinds kort zelfstandig ondernemer als beeldverhaal-verteller (sketchnotes-infographics) , illustrator en creatief adviseur.

Wat dat betreft heb ik echt twee superleuke banen!

2. Een half jaar geleden ben je begonnen als illustrator naast je huidige baan. Wat dreef jou hiertoe? En hoe ben je op de naam Little Bigfoot gekomen?

Ik heb altijd al veel getekend en was er dag en nacht mee bezig. alleen niet de moed gehad om voor een creatieve opleiding te kiezen. De druk om een ‘normale’ loopbaan te volgen was te groot en ik was toendertijd niet assertief en daadkrachtig genoeg om te kiezen voor mijzelf. Gelukkig is daar met de jaren veel verandering in gekomen.

Ook al heb ik geen kunstacademie doorlopen, zit creativiteit in mijn bloed en stroomt het door mijn aderen. Ik word er gelukkig van. Dus was het gewoon tijd om de volgende stap te zetten en te ontdekken wat ik nog meer kan. Best gek he, hoe je soms je eigen geluk in de weg kan staan?!

De naam Little Bigfoot by MKS heb ik als knipoog naar mijn lengte (1,65m), achternaam en initialen gekozen.

Het staat daarnaast ook symbool voor de stappen die je zet, groot of klein, samen leidt dit ergens heen. En soms heb je een monster(tje) nodig die anders tegen dingen aankijkt en de boel voor je opschudt!

3. Heb je altijd getekend? Wat doe je nog meer op creatief gebied?

Ja, tekenen en doodlen zijn onderdeel van wie ik ben. Naast het dagelijkse denken en praat-werk op kantoor ben ik veel bezig met mijn handen. Ons huis lijkt wat dat betreft wel een beetje op een knustel-lokaal. Overal vindt je wel mini lego, brei- en of haakwerk of iets anders wat we hebben geknutseld.

4. Was er altijd een wens geweest om meer te doen met je creatieve talenten?

Zeker weten! Eerst dromen, toen durven en gelukkig ook nu gewoon DOEN!

5. Wat is de visie en missie van Little Bigfoot?

Small steps…big creations.
Van blabla naar aha!
(Dit is echt de essentie)

6. Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit nu Little Bigfoot erbij is gekomen?

Oei, de ideale werkweek. Daar ben ik nog lang niet. Het is nu vooral de balans zoeken. Energie verdelen/overhouden en simpelweg tijd inplannen voor Little Bigfoot.

7. Heb je een bepaald ritueel, voordat jij aan een werkdag begint?

Nee, ik heb altijd haast om de trein te halen (ook soort van ritueel maar dan geen fraaie). Sinds kort ontbijt ik braaf warme granen met bessen voordat ik de deur uit wandel.

8. Hoe hou jij jouw energie op peil als hooggevoelig persoon?

Wat is een hooggevoelig persoon? Ik zie mijzelf niet als een hooggevoelig persoon. Waarom zou ik mijzelf een label willen opplakken?

Ik ben wie ik ben. Creatief, slim, dapper, eerlijk en sensitief. Je krijgt altijd martine, moe/verdrietig/blij/euforisch, ik ben een open boek wat dat betreft. Daarin kan je ook veel van mijn energiepeil aflezen. Verder probeer ik uiteraard genoeg rust te nemen en goed voor mijzelf te zorgen. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer.

9. Wat heeft Little Bigfoot jou tot nu toe opgeleverd?

Heel veel plezier en nieuwe uitdagingen.

10. Hoe komt jouw hooggevoeligheid tot uiting en hoe gebruik je dit in jouw werkzaamheden als adviseur en illustrator?

Ik ben niet hooggevoelig. Ik ervaar geen last of ongemak van mijzelf. En als het wel het geval is dan is dat juist de te leren les in acceptatie en loslaten. Hoe moeilijk dat ook is.

Ik ben mij wel steeds meer bewust van mijn onderscheidend vermogen of kracht die ik bewust en onbewust kan inzetten in mijn werk. Snel de zaken doorzien, sensititeit/aanvoelen van andere personen, kritisch analytisch en creativiteit. Waarin ik mijzelf niet teveel moet laten tegenhouden door “aardig te willen blijven”.

Dank je wel voor het delen van jouw verhaal Martine! Bezoek ook eens haar website Little Bigfoot. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s