HSP: heb ik omschakeltijd nodig?

Een cliënt over het volgende:

Hoe komt het toch dat ik me niet toe kan zetten tot het doen van dingen die mij plezier en ontspanning geven? Ik denk dat ik last heb van uitstelgedrag en dat ik erg goed ben in het verkloten van mijn spaarzame tijd. (Me-time)

Of het ligt eraan dat ik omschakeltijd nodig heb…

Ik merk het ook aan mijn kind. Als ze binnen lekker aan het spelen is, is ze niet buiten te krijgen. Als we buiten zijn, wil ze niet naar binnen.

*Opeens begint er een lampje te branden* Ach, gepaard gaande met een diepe zucht van verlichting, we denken wel dat we volwassen zijn, maar misschien zijn we gewoon kinderen die, net als op school, met een belletje geattendeerd moeten worden dat speeltijd buiten bijna voorbij is en dat ze over vijf minuten naar binnen gaan.

Ik ga mijn wekker zetten als ik wil gaan douchen of viool spelen. Totdat het alarm afgaat verkloot ik lekker mijn tijd en daarna: actie en ontspannen maar.

Mooi om te zien hoe mensen tot bijzondere oplossingen komen als je hen de ruimte geeft om te denken.

Ik had namelijk een heel verhaal afgestoken over dat ze hyper intelligent is en in korte tijd veel bergen kan verzetten en dat het verbruiken van denkkracht je daarna in een staat van zijn plaatst waar je mag opladen en lanterfanten. In haar beleving stond dit dus gelijk aan verkloten, maar goed, herkaderen mag.

Herkaderen vanuit hoe jij optimaal functioneert. Je kan niet altijd maar aan staan. Je mag uit staan en even geen energie hebben om andere dingen te doen, zelfs niet de fijne dingen zoals douchen, mediteren en muziek maken.

Hoe dan ook: ik ben benieuwd wat de resultaten zullen zijn van ik-zet-mijn-alarm-voor-de-fijne-dingen-in-het-leven.

Met Com-Passie,
Chungmei Cheng
HSP Coach & Rebirther

Zijn wie je bent, dat is geluk
www.orchidoflife.nl
Meer informatie over de introductiesessie, klik hier…

Plaats een reactie